VCP-symposium: vormgeven aan je eigen loopbaan en ontwikkeling

donderdag 10 oktober 2019

Welke rol kan de werknemer zelf spelen om zijn eigen loopbaan en ontwikkeling vorm te geven. Die vraag zal uitgebreid aan bod komen op het VCP-symposium dat op 7 november wordt gehouden. Het symposium heeft dit jaar als thema leven lang ontwikkelen, loopbaanontwikkeling en carrièreperspectief.

Continu stilstaan bij eigen ontwikkeling
Leven lang ontwikkelen heeft grote relevantie voor de professional. "In de huidige tijd wordt het steeds belangrijker dat professionals en werknemers zich doorontwikkelen en daarbij ook zelf de regie in handen kunnen nemen", zegt VCP-beleidsmedewerker Amerik Klapwijk. "Professionals moeten nu en in de toekomst aantrekkelijk zijn voor de arbeidsmarkt. Daarom is het zo belangrijk dat je je waarde als werknemer op peil houdt. Daar moet je eigenlijk altijd mee bezig zijn. Het symposium gaat over de vraag hoe je dat het beste kan bereiken. Ook praten we over de rol die vakbonden kunnen spelen zodat iedereen zijn weg kan vinden."

Inzicht in eigen waarde
Twee sprekers zullen de rol van de werknemer belichten.  Onderzoeker Jos Sanders, verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, gaat in op de vraag hoe werknemers meer inzicht krijgen in de waarde van hun vaardigheden voor de arbeidsmarkt van nu en die van morgen. Een andere belangrijke vraag is hoe je werknemers in beweging kunt krijgen zodat ze 'fris' in hun loopbaan blijven. Hierover zal Wiebo Walstra komen te spreken, hij is verbonden aan HR- en communicatiebureau Implicit. Zoals gebruikelijk zal ook dit jaar weer een panel worden gevormd uit de achterban van de VCP. Vertegenwoordigers van ACP, CMHF, De Unie, HZC en VHP2 gaan dit jaar met elkaar in de debat over de rol die vakbonden kunnen spelen bij loopbaanontwikkeling en carrièreperspectief.  

Aanmelden voor het symposium kan hier.

vorige  terug naar overzicht